Bästa värmehandskarna 2024 – Behåll värmen även vid de kyligaste dagarna

I Sverige har vi ett väldigt omväxlande klimat, något som kan vara bra och dåligt för dig som tycker om att röra dig i naturen. Under vinterhalvåret kan det bli riktigt kallt, något som ibland kan kännas olidligt utan rätt klädesplagg.

Med rätt utrustning kan du dock underlätta din jakt betydligt mycket mer än vad du tror, framförallt när det gäller handskar med värmeslingor. Dessa kallas också för värmehandskar idag och du hittar dem i butiker som är specialanpassade för jakt. Varför värmande handskar är av största vikt handlar egentligen om själva finmotoriken du har i fingrarna, något som påverkas kraftigt när de kyls ned.

Inledning, om värmehandskar

För att kunna avfyra ditt vapen krävs det att du håller dina händer och fingrar varma även under krävande väderförhållanden. Med ett par rejäla värmehandskar kan vi garantera att du alltid behåller värmen när det gäller, men du är även mer förberedd för plötsliga vindbyar, regn och snö.

I denna omfattande recension kommer vi att plocka fram de allra bästa produkterna i denna kategori, men även bjuda på fyra distinkta prisklasser för att underlätta ditt val. Vi har som vanligt gått igenom de mest populära värmehandskarna på den svenska jaktmarknaden för att presentera innovtiva och moderna varianter, men också för att förbereda dig för allt som naturen kan överraska med.

För att hålla dina händer torra, varma och bekväma har vi plockat fram några riktigt bra alternativ i de olika prisklasserna som vi använder oss av. I kategorin Bäst & billigast hittar du Avignon Värme Handske, en prispressad modell från välkända Avignon. Mellanklassen i sin tur bjöd på ett par kvalitativa och lite längre värmehandskar, nämligen Hestra Power Heater Glove.

Premium kategorin levererade bäst av alla våra testvinnare, och denna gång föll valet på Stormtracker Heated Sensor Gloves, ett par handskar som är vattenresistenta, vindtäta och andningsbara på en och samma gång.

Vår joker passar kanske inte allra bäst för jakt, men för dig som ofta är frusen om händerna och som behöver extra värmande egenskaper har vi plockat med Hestra Power Heater Mitt, ett par uppvärmda skidhandskar med värmeslingor.

Vill du veta mer om våra vinnare, men även deras utmanare? Då rekommenderar vi att du fortsätter läsa nedan!

Avignon Värmehandske

Avignon Värme Handske

Avignon har utvecklat en prispressad värmehandske med Avignon Värme Handske som ger dig värme upp till 60 grader, med en värmetid på 6 timmar beroende på vilka slags batterier som används. Dessa handskar går även att ladda med 3 stycken AA-batterier, samt att du enkelt slår på värmen via en tydlig AV/PÅ knapp.

Hestra Power Heater Glove

Hestra Power Heater Glove

Mellanklassens vinnare Hestra Power Heater Glove är både smidig och lite längre än vanligt, men du hittar också värmeslingor för de värmande egenskaperna. Du kan dessutom ställa in värmenivån via ett reglage som finns i tre olika steg, något som gör dem smidigare att använda vid olika väderlekar.

Ett stort plus är också att vapenhanteringen sker enklare tack vare utformningen av handskarna.

Stormtracker Heated Sensor Gloves

Stormtracker Heated Sensor Gloves

Våra premium handskar, Stormtracker Heated Sensor Gloves, levererar högteknologisk innovation för riktigt kalla väderlekar, men du får också ett andningsbart och vindtätt Gore Infinium material. Med de inbyggda värmeslingorna behåller du din kroppsvärme genom att kontinuerligt justera temperaturen. Du slipper även batteribyten då denna produkt använder sig av uppladdningsbara litium-jon batterier.

Dessa värmehandskar använder sig också av Gore-Tex membran för vatten- och vindtäta egenskaper, en ytterligare fördel som är väl värd att nämna.

Hestra Power Heater Mitt

Hestra Power Heater Mitt

Om du är väldigt frusen av dig rekommenderar vi vår vinnare i kategorin joker, nämligen Hestra Power Heater Mitt. Dessa skidhandskar har värmeslingor inuti, men det går även att justera värmen i tre steg, samt att de är tillverkade av slitstarkt getskinn på handens insida.

Varför ska du lita på våra recensioner av värmehandskar?

Vi har en lång erfarenhet av jakt, men även de kalla väderlekarna i Sverige som gör det lite mer omständigt att jaga på vintern. Detta i kombination med vår kunskap om hur viktigt det är att klä sig rätt gör våra recensioner både användbara och pålitliga.

Tack vare värmehandskar kan du behålla kroppsvärmen lättare, men även njuta av en mycket behagligare utflykt när du spenderar tid i naturen under vinterhalvåret.

Vem behöver värmehandskar allra mest?

Det är givetvis vi jägare som sitter på långa pass som har ett stort behov av värmehandskar, men även de som spenderar långa stunder i skogen på vinterhalvåret bör införskaffa sig ett par. Det som gör värmehandskar så bra är att du inte kyls ned om händerna när du inte är i rörelse, en enorm fördel för jägaren som behöver behålla fingertoppskänslan när det väl gäller.

Hur kom vi fram till vilka värmehandskar vi skulle testa?

Vi gjorde grundlig research gällande de mest användbara produkterna, men utgick även från våra personliga favoriter. För att göra vår recension mer rättvis tog vi också med några utmanare för att ge en komplett bild av vilka slags produkter du kan hitta på den svenska jaktmarknaden.

Vi läste artiklar, tester och recensioner av många olika värmehandskar innan vi bestäme oss för att plocka hem de vi trodde mest på.

Hur valde vi ut bästa värmehandskarna för jakt i varje kategori?

Våra testvinnare i de olika kategorierna är framtagna baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser och utifrån detta tar vi fram vilka produkter vi anser vara bäst inom olika prisklasser.

Bäst i Test bland värmehandskar

Efter att gått igenom all information om jakthandskarna kunde vi bestämma vilka som utses till bäst i test värmehandskar. Från ett par billiga värmehandskar som fungerade riktigt bra vid jakt, till ett par något dyrare men mycket mer premium par värmehandskar. Nedan är våra recensioner och resultat av våra bäst i test värmehandskar.

Bäst & billigast: Avignon Värme Handske

Bäst & billigast: Avignon Värme Handske

Anledningen varför Avignon Värme Handske vann i denna kategori var helt klart priset, men även de värmande egenskaperna. Med dessa lättskötta värmehandskar får du hela 60 grader i värmenivå vilket är perfekt för de allra kallaste dagarna, men du kan också njuta av en lång värmetid på hela 6 timmar.

Andra egenskaper med dessa handskar är:

 • Använder sig av 3 st AA-batterier som köps separat
 • Enkel AV/PÅ kontroll
 • Vattenavvisande
 • Värmeslingor på ovansidan av handen
 • Thinsulate®-foder som skyddar handen mot kyla och vind
 • Lätt att rengöra med en fuktig trasa
 • Finns i storlekarna S till XXL

OBS: tål ej maskintvätt

Cirkapriset blir också väldigt rimligt på endast 799 kronor för Avignon Värme Handske, ett pris som passar allra bäst för de som har en begränsad budget.

Mellan: Hestra Power Heater Glove

Mellan: Hestra Power Heater Glove

Vår vinnare i mellankategorin utsågs till Hestra Power Heater Glove, ett utmärkt val för den mer krävande användaren. Du får bland annat en smidig och längre handske med värmeslingor, men också ett värmereglage i tre steg. Det vi också fastnade för var att fingerdelarna är böjda för enklare vapenhantering.

Andra fördelaktiga egenskaper är:

 • Batterificka
 • Utbytbara batterier
 • Förböjda fingrar
 • Vattentät dragkedja
 • Handcuffs
 • Vattentätt och ventilerande Flextron/polyamidväv
 • Foder i Bember och Polyester
 • Isolerade med Fiberfill
 • Czon membran
 • Storekar från S till XL

Med alla dessa finesser medföljer även ett lite högre cirkapris på 2,995 kronor för Hestra Power Heater Glove, men du får däremot en otroligt välpresterande modell som vi tyckte passar väldigt bra för de kalla jaktdagarna.

Premium: Stormtracker Heated Sensor Gloves

Premium: Stormtracker Heated Sensor Gloves

Våra testvinnare i kategorin premium utmärker sig alltid med fler finesser än de andra på prispallen, så även denna gång. Med Stormtracker Heated Sensor Gloves får du inte bara en högteknologisk produkt, du får även ett mycket andningsbart alternativ med vindtäta och vattenavvisande egenskaper.

Några utmärkande finesser med dessa värmehandskar är bland annat:

 • Gore Infinium material (Gore-Tex)
 • Batteridriven uppvärmningsteknologi via uppladdningsbara litium-jon batterier
 • Passar även för extremsporter som isklättring och alpin klättring
 • Snabbtorkande
 • Fukttransporterande egenskaper
 • Elastisk handled
 • Finns i storlekarna S till XL
 • Undercuff
 • Dragkedja
 • Pull-on-ögla
 • Handskeklipp
 • Enklare att hantera vapen tack vare förböjda fingrar

Cirkapriset för Stormtracker Heated Sensor Gloves landar på 3,095 kronor och även om dessa värmehandskar är dyrast av våra testvinnare utöver jokern är prisskillnaden ganska liten jämfört med mellanklassens vinnare. Du får även något fler fördelaktiga egenskaper med premium kategorins vinnare vilket inte heller bör komma som en överraskning.

Jokern: Hestra Power Heater Mitt

Jokern: Hestra Power Heater Mitt

Vår joker bjuder på värmehandskar som är särskilt tillverkade för de som är väldigt frusna, nämligen Hestra Power Mitt. Du kan inte hantera vapen lika väl med dessa vantar, men det du däremot får är mer värme tack vare utförandet.

Några fördelaktiga egenskaper med dessa handskar är:

 • Integrerade värmeslingor
 • Värmereglage
 • Batterificka
 • Uppladdningsbara batterier
 • Vattentäta dragkedjor
 • USB-laddare

Cirkapriset för Hestra Power Mitt blir 3,395 kronor.

Värmehandskar som utmanar

Vi har bara plats att välja ut fyra olika par bäst i test värmehandskar i våra tester, ett par i varje kategori. Från ett par billiga och bra värmehandskar, till ett par dyrare men mycket mer premium värmehandskar. Vi hittade ändå några andra värmehandskar som vi vill tipsa om nedan, om inga av våra bäst i test värmehandskar finns på lager eller passar dina behov.

Black Diamond Solano Heated Gloves

Black Diamond Solano Heated Gloves

Med dessa värmehandskar får du gott om goda egenskaper både för damer och herrar tack vare unisex designen. Med PrimaLoft Gold isoleringen bjuder de på gott om värme, men även tack vare den integrerade LED-knappen som kontrollerar värmenivån i tre olika lägen.

Utsidan är av getläder, men du får också ett vattentätt och andningsbart Gore-Tex membran som skyddar mot väder och vind. Cirkapriset för Black Diamond Solano Heated Gloves hamnar på 3,695 kronor vilket är lite högre än våra andra vinnare i mellan och premium kategorierna, något som tyvärr petade ner dem från prispallen.

ALPENHEAT Gloveliner värmehandske

ALPENHEAT Gloveliner värmehandske

Denna utmanare bjuder på tre värmenivåer på 32, 36 och 45 grader vardera, men även en batteritid mellan 2 till 6 timmar beroende på nivå. Handskarna är även tunnare än vanligt för att passa oss jägare lite bättre, något vår testgrupp uppskattade. Värmeslingorna hittas både på ut- och insidan vid fingarna, samt att de värms upp via uppladdningsbara batterier.

Anledningen varför de inte hamnade som testvinnare i kategorin mellan var att materialet var helt i Polyester. Vi hade velat se någon blandning eller lite mer högkvalitativa material med tanke på att vår testvinnare är tillverkade i flera olika material som getskinn blandat med Fiberfill och Polyamidväv.

Cirkapriset för ALPENHEAT Gloveliner värmehandske landar på 2,445 kronor.

ALPENHEAT Fireglove Värmehandske

ALPENHEAT Fireglove Värmehandske

Dessa stilrena och moderna värmehandskar från ALPENHEAT erbjuder gott om fördelaktiga finesser, men även värmeslingor på utsidan och insidan av fingrarna. Konstruktionen är särskilt anpassad för dig som åker snöskoter, skidor eller bara blir kall om händerna.

Du justerar värmenivån med en enkel knapptryckning, samtidigt som handskarna är helt vind- och vattentäta. Cirkapriset ligger på 2,895 kronor för ALPENHEAT Fireglove Värmehandske vilket är något högt, men samtidigt motiveras priset med ett uppladdningsbart Lithium-batteri, lång drifftid (3-10 timmar), samt värmenivåer mellan 36, 41, och 47 grader.

Vanliga frågor och svar om värmehandskar

Du kanske redan bestämt dig för vilket par av värmehandskar som passar dina behov bäst, men innan du köper nya värmehandskar rekommenderar vi att du först läser igenom våra svar på vanliga frågor om värmehandskar nedan.

Hur fungerar värmehandskar?

En värmehandske fungerar med hjälp av värmeslingor som är inbyggda i handsken, samt batteriet som driver dem. Vissa har utbytbara batterier medan andra är uppladdningsbara, men grundtanken är densamma.

Vissa modeller värmer upp hela handsken medan andra endast värmer fingertopparna, något som kan vara bra att ha i åtanke innan du bestämmer dig för ett par.

Vad är viktigt att tänka på med värmehandskar?

Om du jagar rekommenderar vi de modeller som har förböjda fingrar eftersom de ger dig möjlighet att hantera vapnet. Andra saker som kan vara bra att hålla koll på batteritiden eftersom den inte räcker mer än några timmar, samt att alltid ha med dig extra batterier, eller möjligheten att ladda det befintliga.

Vilka värmehandskar passar mig som är helt ny inom jakt?

Vi rekommenderar mellanklassens vinnare denna gång, endast då vår vinnare i kategorin Bäst & billigast är lite klumpigare för just vapenhantering. Om du däremot vill spara in pengar kan det vara värt att inhandla den billigare värmehandsken när du sitter på jaktpass, för att sedan dra loss handsken innan du avfyrar skottet.

Hur mycket kostar värmehandskar?

De kan kosta allt mellan några hundralappar till flera tusen kronor. Är du ute efter ett bra bra men billiga värmehandskar rekommenderar vi att du tittar i kategorin Bäst & Billigast för att hitta den bästa och billigaste värmehandsken just nu.

Sammanfattning av värmehandskar

Nu har vi hunnit fram till slutet av vårt stora test av värmehandskar. Här har vi lyft fram fyra olika bäst i test värmehandskar, från ett par billiga värmehandskar som fungerar bra vid jakt, till ett par något dyrare men mycket mer premium värmehandskar. Nedan sammanställer vi våra bäst i test värmehandskar för att underlätta ditt val.

KategoriVärmehandskarCirkaprisLägsta pris
Bäst & BilligastAvignon Värme Handske799 krPN Jakt
MediumHestra Power Heater Glove2,995 krOutdoorexperten
PremiumStormtracker Heated Sensor Gloves3,095 krOutdoorexperten
JokerHestra Power Mitt3,395 krOutdoorexperten

NYHET: Nu kan du köpa bra och billiga värmehandskar hos Amazon i Sverige.

Källor